Suomalainen ruoka vuonna 2017

bread-1966551_960_720

Suomalainen ruoka vuonna 2017 – Miltä se maistuu?

 Suomalaisiin perinneruokiin kuuluvat muun muassa läskisoosi, karjalanpaisti, hernekeitto, kalakukko ja mämmi. ELO-säätiön kyselyssä Suomen kansallisruoaksi puolestaan äänestettiin ruisleipä. Nyt on aika selvittää, maistuuko tämän päivän Suomi edelleen maksalaatikolta ja karjalanpiirakalta. Raota sinäkin ruokalistaasi ja kerro kommenttikentässä, mitä löytyy suomalaisesta ruokapöydästä vuonna 2017!

(Linkki kommenttikenttään avautuu uuteen välilehteen, alla “leave a reply”.)

4 thoughts on “Suomalainen ruoka vuonna 2017

 1. Mämmi on ehdottomasti minun perinneruokasuosikki! Se on uniikki ulkonäöltään, maultaan ja tekotavaltaan :). Tietääkö kukaan, onko vastaavaa tarjolla missään muussa maassa??

  Like

 2. Nythän on trendikästä noudattaa jotain mahdollisimman erikoista ruokavaliota, jossa jätetään milloin mitäkin kokonaan pois. Kuntoilubuumin myötä moni on vaihtanut hiilareiden pelossa kokonaan gluteenittomalle tai viljattomalle linjalle ilman varsinaista terveydellistä syytä. Harva enää syö perinteisen lautasmalli-opin mukaan… vai olenko väärässä?

  Like

 3. Ulkomailla pidempään reissatessa tulee aina ikävä ruisleipää, suomalaista suklaata, kaurapuuroa ja lisukesalaattia. Suomessa asuessa taas ruokapöydästä löytyy mitä moninaisemmin eksoottisia makuja ympäri maapalloa. Vaihtoehdot virkistävät!

  Like

 4. Oon kasvissyöjä ja tuntuu, että harvat suomalaiset perinneruuat ovat kasvisruokia. Ruokaympyräni peruspilari ovat erilaiset salaatit ja mukavaa kun kesää kohden kotimaiset kasvikset halpenevat ja niitä pystyy taas enemmän käyttämään.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s