Talon toimijat esittelyssä: ISOn Tanhuujien Isottaret

AikaMatka-2016-6

Tällä hetkellä ryhmässä on 10 tanssijaa, aikojen saatossa Isottarissa on tanssinut yhteensä noin 30 tanssijaa.

Keski-ikä 32,6, mediaani-ikä 32,5.

Ryhmäläisillä yhteensä kahdeksan lasta ja neljä lemmikkiä (+ lukemattomat villakoirat)

25 vuotta ISOTTARIA!

ISOn Tanhuujiin perustettiin ensimmäiset lapsiryhmät syksyllä 1992. Tällöin perustettiin myös Isottaret, tuolloiselta nimeltään Ällät. Silloin ei ehkä osattu aavistaa, että ryhmä porskuttaa edelleen 25 vuoden päästäkin… Aikojen saatossa nimi vaihtui, tanssijoita on mennyt ja tullut, ohjaajat ovat vaihtuneet, harjoitukset siirtyneet viikonloppuihin ja treenipaikka siirtynyt mutkien kautta Lutakon tanhusaliin. Ryhmä on muuttunut tyttöryhmästä naisten ryhmäksi ja haaveena on muuttua joskus vielä edelleen mummoryhmäksi.

Ryhmän taipaleelle on mahtunut monenlaisia vaiheita, lukemattomia esiintymisiä ja matkoja, huippuhetkiä ja pettymyksiä. Isottarista on muodostunut monelle tanssijalle elämäntapa, jota ilman ei osaa olla. Isottarien mukaan treeneihin ja yhteisiin illanviettoihin kokoontuminen yhdessä ystävien kanssa tekee huonosta päivästä paremman ja irrottaa tehokkaasti arjen huolista.

Lutakko on Isottarien mielestä ihanan yllätyksellinen ja rosoinen treenipaikka. Käytävillä voi törmätä kaikenlaisiin ihmisiin, joita kaikkia kuitenkin talo ja rakkaus oman lajin tekemiseen yhdistävät. Välillä “viulunvingutusmusiikki” myös houkuttelee rokkareita kurkkimaan uteliaina tanhusalin puolelle ja kyselemään enemmänkin kansantanssista. Yhteistyötä talon väen kesken on ollut valitettavan vähän, mutta Isottaret toivoo Made in Lutakon toimivan avauksena yhteistyölle jatkossakin.

Viime syksynä Katariina Hiukka teki paluun Isottarien tanssinopettajaksi seitsemän vuoden tauon jälkeen. Katan mielestä on ollut mukava palata ruoriin ja Isottarien opettaminen haastaa häntä itseäänkin sopivasti. Syksyllä Isottaret lämmitteli Katan iki-ihanan Jäähyväismenuetin Aika matka! -konserttia varten. Kevätpuolella Isottarien treenejä ovat puolestaan hallinneet ämpärit, laukut ja mielenkiintoiset asuviritelmät…

Made in Lutakon Tanhu 2.0.17 -konsertissa saa ensi-iltansa Isottarien uusi pienoisteos nimeltään Uusi Kuu. Made in Lutakko toimii Isottarien 25-vuotisjuhlavuoden avauksena ja myöhemmin tänä vuonna on tarkoitus jatkaa merkkivuoden juhlintaa.

“En osais jäädä enää pois enkä halua vaihtaa ryhmää, joten toivon että Isottaret tanhuaa ikuisesti.”

Isottaret Facebookissa

Isottaret Instagramissa

(Teksti: Inka Somerla, kuva: Solja Ryhänen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s