Talon toimijat esittelyssä: ISOn Tanhuujien Prikka

 

Prikka
Kuva: Riku Suonio

Loikkasimme tunnin ajaksi mukaan kansantanssin pyörteisiin ja pääsimme seuraamaan Prikka-nimisen kansantanssiryhmän harjoituksia. Prikka on ISOn Tanhuujien 7-9 -vuotiaiden ryhmä, joka harjoittelee kerran viikossa maanantaisin klo 18-19. Prikan ohjaajana tunneilla toimii Paula Kettu ja apuohjaajana Rosa Karhu.

Harjoitusten aikana saimme hetken, jolloin ehdimme kysellä Prikan ryhmäläisten mielipiteitä niin harrastuksesta kuin vähän muistakin asioista. Ensimmäisenä ryhmä sai pohtia, mikä on kaikkein parasta juuri kansantanssiharrastuksessa ja mitkä ovat parhaita kokemuksia, mitä harrastus on heille antanut. Päällimmäisenä parhaimmiksi asioiksi voisi lasten vastauksista koota tanssin ilon, esitykset, yöleirit sekä uusien kavereiden saamisen. Intoa juuri tanssiin ei tältä ryhmältä todellakaan puuttunut! Ryhmän ohjaajatkin saivat kehut lapsien suusta siitä kuinka tärkeää on että ohjaajat osaavat innostaa, auttaa ja parantaa ryhmän yhteishenkeä. Tässä olikin ryhmän mielestä ohjaajat onnistuneet varsin ansiokkaasti.

Mitenkäs sitten Lutakko ja 100-vuotias Suomi? Saimme yhdessä Prikan ryhmäläisten kanssa pohtia myös vähän tulevaan tapahtumaan liittyviä aiheita. Aiheet herättivät monenlaisia mielipiteitä. Onko Suomi nyt sitten liian nuori vai liian vanha? Ainakin sitten kun Suomi on tuhatvuotias, aiotaan kuulemma juhlia isosti! Suomalaisuudesta heräsi myös ajatuksia siitä kuinka hienoa on että meillä on oma kieli ja omanlainen kansantanssi.

Prikan ryhmäläisten sanoin Lutakon rakennuksen voisi kaiken kaikkiaan tiivistää olevan ränsistynyt mutta silti kauniilla paikalla sijaitseva rakennus, jossa on hyvät tilat tanssimiselle ja jonne on mukava tulla.

(Haastattelu: Pauliina Pitkänen ja Tiia Heikkilä, Teksti: Pauliina Pitkänen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s