Talon toimijat esittelyssä: Hanna-Kaisa ja Marko Hämäläinen

Hanna-Kaisa&Marko3.jpgHanna-Kaisa ja Marko Hämäläinen ovat viimeiset esiteltävät taiteilijat. Molemmat ovat työskennelleet valokuvauksen parissa reilu 20 vuotta ja Hanna-Kaisa on toiminut yrittäjänä jo 14 vuotta. Valokuvaus on molemmille elämäntapa ja ammatti.

Hanna-Kaisa on valokuvaaja, joka työskentelee monilla eri genreillä valokuvauksen kentällä. Hän on kuvajournalisti dokumentaristi ja luennoitsija, mutta kuvaa myös yrityksille ja yksityisille ihmisille monenlaisia kuvauksia. Marko taas on valokuvataiteilija, joka haltioituu vaeltamisesta todellisuuden rajamailla. Työskentelyssään hän on kiinnostunut ihmisen suhteesta luontoon ja yhteiskuntaan.

Hanna-Kaisa&Marko2

Pariskunta kipusi viime maaliskuussa hurjan mielellään uuteen työhuoneeseen Lutakon neljänteen kerrokseen. Rappusia on tullut kiivettyä 90-luvulla kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja mitä erilaisimmille musakeikoille. Vuonna 1999 Hanna-Kaisa myös kuvasi näyttelyn talon nuorista ja siksikin rappusissa tuli hengailtua. Talo ja talon meininki on molemmille hyvin rakas.

Hanna-Kaisa&Marko

Markon hienoimmat valokuvaukseen liittyvät muistot löytyvät äärimmäisistä luonnon kohtaamisista. Hän on juuri viimeistelemässä valokuvakirjaa tundran maisemista ja ihmisen suhteesta pohjoiseen luontoomme. Kuvausmatkoilla 40 asteen pakkasissa teltassa herääminen on aina hieno kokemus, Marko kertoo. Hanna-Kaisa sen sijaan kuvaa työkseen ihmisiä ja aina uuden ihmisen kohtaaminen on merkityksellinen hetki. Viime kesänä valmistui näyttely, johon hän kuvasi nuoria aikuisia, joilla oli tasapainoilua mielenterveyden kanssa. Hän kokeili myös uutta tapaa tuoda kuvia esille tärkeästä aiheesta ripustamalla suuret kuvat puihin Seminaarinmäellä. Luonnon oma galleria oli eri vuorokauden aikoina aina erilainen elämys.

Hanna-Kaisan ja Markon työhuoneella (4.krs) avoimet ovet Made in Lutakko-päivänä 6.5. klo. 10-17.

Hanna-Kaisan nettisivut

Markon nettisivut

(Teksti: Tiia Heikkilä)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s