Talon toimijat esittelyssä: ISOn Tanhuujien Alku

ALKU.jpg

ISOn Tanhuujien Alku -niminen ryhmä on viime syyskuussa perustettu aikuisten alkeisryhmä, joka on tarkoitettu vasta-aloittaneille ja hämärän tanhumenneisyyden omaaville. Ryhmän ikähaarukka on parikymppisistä aina 50-60 vuotiaisiin saakka.

Syy ryhmän perustamiselle oli puhtaasti, se että aikaisemmin ei ollut olemassa alkeisryhmää aikuisille ja nyt haluttiin kokeilla, onko sellaiselle kysyntää. Porukkaa tuli hyvin mukaan, joten ryhmä perustettiin. Matkan varrella on ryhmän koko vielä kasvanut ja tällä hetkellä Alku -ryhmässä on 11 tanssijaa.

Ryhmän tanssijat ovat sitä mieltä, että parasta juuri heidän ryhmässään on innostuneisuus ja yhdessä tekemisen meininki. Harjoituksiin tullaan hyvillä mielin ja töitä jaksetaan painaa täysillä, mutta rennolla meiningillä. Lutakon tanhusalin tiloja ryhmä kuvailee oikein hyvin ryhmälle sopivaksi. Ainakaan vielä ei ole ryhmällä tila loppunut kesken. Keskustelua herää myös siitä, kuinka talo on hauska ja monipuolinen toimintapaikka, jossa on paljon historiaa. ”On hieno olla osana sitä”, toteaa ryhmä.

Vaikka koko ryhmällä uusi harrastus on alkanut vasta syksyllä, on ryhmä ehtinyt jo tehdä ja kokea paljon yhdessä. Hienoimmiksi kokemuksiksi ryhmäläiset nostivat esille Tanssimyllyn Tampereella, joka oli siis valtakunnallinen aikuisten kansantanssin katselmus. Tanssimyllyssä ryhmä sai kunniamaininnan rohkeudesta, ennakkoluulottomuudesta ja heittäytymisestä. Toivotaan Alku -ryhmälle elämyksellisiä tanssihetkiä myös jatkossa!

(Haastattelu: Tiia Heikkilä ja Pauliina Pitkänen, Teksti: Pauliina Pitkänen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s