Talon toimijat esittelyssä: Tarinateatteri Storia

Tarinateatteri Storia tekee nimensä mukaisesti tarinateatteria, joka on improvisaatioon pohjautuvaa teatteria, jossa läsnäolijoiden kertomia ajatuksia, tunteita ja tarinoita tehdään näkyväksi esitystaiteen keinoin. Storia tekee kokemuksia näkyväksi seminaareissa, juhlissa, klubeilla, toreilla ja turuilla. Uudenlaiset tarinateatterin tekemisen tavat, klubit ja mobiilitarinateatteri kutsuvat Storiaa uudistumaan ja olemaan mukana paikoissa, joissa ihmiset kohtaavat.

Storiakuva

”Rakkauden puolesta, väkivaltaa vastaan” kuului Storian ensimmäinen slogan perustuksen aikaan vuonna 2002. Slogan muuttui myöhemmin ”Ilon kautta” -muotoon ja nyt se kuuluu ”Rohkeasti läsnä”. Ryhmässä on aivan ainutlaatuinen dynamiikka ja jäsenet nauttivat yhteisestä ajasta. He nauttivat siitä mitä tekevät ja ryhmästä löytyy potentiaalia moneen. Storiassa parasta jäsenten mukaan on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tarinoiden näkyväksi tekeminen, sekä ihmisten ja yhteisöiden kuunteleminen.

Lutakossa Storia on treenannut jo vuodesta 2007, joten he ovat tottuneet moniin yllätyksiin, kuten treeneihin liittyviin bändeihin ja taustaääniin. Lutakko tuntuu taiteelliselta ja kulttuurillisesti merkittävältä treenipaikalta, ja vaikka Storian porukka viettääkin siellä vain päivän kerran kuukaudessa, tuntevat he olevansa mukana talon yhteisöä.

Storian kuuttatoista jäsentä yhdistää halu olla yhdessä tarinoiden äärellä, leikkiä ja hullutella, tuntea tunteita laidasta laitaan. He ovat rohkeasti läsnä yhteiskunnassa olevien ilmiöiden kanssa ja haluavat olla yhteisöjen ja yksilöiden palveluksessa erilaisissa tilanteissa ja tutkia kokemuksia elämästä sen eri vaiheissa. Joukon muodostuminen onkin sitten ihan oma tarinansa. Aluksi oli Tuija Jormakka ja hän kutsui 8 naista ja 8 miestä, teatterin ja terapeuttisuuden taitajia. Osa on kulkenut kulkuaan pois ryhmästä ja sisään on astunut uusia eri alojen ammattilaisia. Vastuu on kuitenkin jakautunut joustavasti koko ryhmälle.

Made in Lutakko-päivänä 6.5. Tarinateatteri Storia: Tarinoita tämän päivän Suomesta klo. 18.30-19.15 Tanhusalissa.

Storian Facebook-sivu

Storian nettisivut

(Teksti: Tiia Heikkilä)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s