Talon toimijat esittelyssä: Ravintola Lutakon Nurkka

IMG_0004

Ravintola Lutakon Nurkka sijaitsee kirjaimellisesti talon nurkassa, pääsisäänkäynti löytyy Lutakonaukion puolella. Ravintola on perustettu alun perin syksyllä 2013, eli toimintaa on tilassa ollut 3,5 vuotta, joista melkein kolme ensimmäistä ravintola toimi lounas- ja kahvipaikkana. Syyskuussa 2016 toimintaa laajennettiin, kun mukaan tuli myös bistro.

Tanssisali Lutakko on ollut merkittävä paikka ja yhteisö ravintolan yrittäjille, niin nykyisille kuin entisillekin. Lähes kaikkien yrittäjien ura ravintola-alalla on lähtenyt liikkeelle Jelmun vapaaehtoistoiminnan merkeissä. Voisi siis sanoa, että kannuksia alalle on alettu rakentaa tässä talossa jo vuosia sitten, siksi “paluu juurille” harjoittamaan ravintolatoimintaa heille niin rakkaaseen punaiseen tiilitaloon oli erittäin luonteva ratkaisu sopivan tilan ollessa talossa saatavilla.   IMG_0003

Nurkka on pieni, yksityinen ravintola, joka kykenee sopeutumaan tilanteen mukaan hyvinkin ketterästi asiakkaiden toiveisiin ja ehdotuksiin. Ravintolassa ei ole kiinteää menua, vaan uudet ideat voidaan siirtää lennosta toteutukseen vaikka heti, näin ravintola säilyttää yllätyksellisuuden ja kiinnostavuuden toiminnassaan, eikä jumitu tiukkoihin raameihin. Näin sekä asiakkaat ja henkilökunta pysyvät valppaina muutoksille, joka tekee niin ruoan nauttimisesta, että valmistamisesta erittäin hauskaa. Ravintolan ruokafilosofiana on viime syksyn uudistuksesta lähtien ollut tarjota itse alusta saakka valmistettua laadukasta ja maistuvaa ruokaa sen hetken parhaista raaka-aineista. Vaihtuvan bistron listalla on säilynyt vain yksi annos, jonka ei myöskään alun perin pitänyt sinne jäädä; Nurkan burger ja sen kanssa itse tehdyt, kolmeen kertaan kypsennetyt ranskanperunat osoittautuivat nopeasti asiakkaiden suosikiksi.

Kuten varmasti kaikissa asiakaspalveluammateissa, myös Nurkalla ne hienoimmat hetket painottuvat tilanteisiin, joissa voidaan tarjota asiakkaalle yli odotusten onnistunut elämys. Mukavaa on myös seurata asiakkaiden innostumista heille aiemmin tuntemattomista makuyhdistelmistä ja tuotteista. “Näin pienenä, yksityisenä ja yrittäjävetoisena paikkana sykähdyttävää oli se tunne, kun saimme lähes kokonaan omin voimin tehdyn remontin ajallaan elokuussa valmiiksi ja uudistuneen ravintolan auki suunnitellusti syyskuun alusta. Tästä toki kiittäminen myös niitä hyviä ystäviä, jotka auttoivat meitä urakassa”, kertoo yrittäjä Eeva-Maija.

Made in Lutakko -päivänä Nurkka palvelee normaalisti kaikkia nälkäisiä ja janoisia asiakkaita klo 15 alkaen aina iltakymmeneen saakka. Burgerille tai vaikka pidemmälle nautiskelulle Keittiömestarin neljän ruokalajin yllätysmenun parissa ennättää siis pysähtyä pitkin tapahtumaa iltapäivästä myöhäisiltaan saakka.

Lutakon Nurkan nettisivut

Lutakon Nurkan Facebook-sivu

(Teksti: Tiia Heikkilä)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s